Forum -> Paradontoza-jak ja leczyc

Tytuł:Paradontoza-jak leczyc
Autor:dorota
25.5.2010, 15:02
Witam mam pytanie w jaki sposob leczy sie paradontoze. Objawami jest obsowanie sie dziasel itp.

Tytuł:
Autor:klara
26.5.2010, 10:38
Ja też choruję na paradontozę, stosowałam już wiele past: AJONA, PARADONTAX, LACALUT ACTIV i nic nie pomaga. Czytałam, że dobry jest koenzym Q - 10

Tytuł:
Autor:bogusia
26.5.2010, 10:47
Ja tez mam ten problem,ponoc genetyczny u mnie,stosuje odpowiednie pasty,dbam o higiene,a problem ciagle jestparadontolog wykonal mi kiretaz(glebokie czyszczenie kieszonek dziaslowych)i zaproponowal mi przeszczep blony sluzowej z podniebienia ,zabieg dosyc drogi,czasochlonny ale czy skuteczny??moze ktos to wykonywal i moze powiedziec cos na ten temat?zwlaszcza skutecznosci..

Tytuł:Paradontoza-jak ja leczyc
Autor:ela
20.9.2010, 20:33
czy ta choroba jest zarazliwa

Autor:Karola
5.11.2010, 21:17
Może to nie będzie na temat ale mam 14 lat i mam paradontozę dziś się o niej dowiedziałam nie wiem co mam na ten temat myśleć, ogólnie dam o swoja jamę ustną, a jednak mam taką jak kobieta dobrze po 35 roku życia. Dziąsła mi krwawią od dawna, leczyłam się u ortodonty prze 3 lata i nic mi nie mówił o tym, że coś mam z dziąsłami. Przerwałam leczenie. Po roku rodzice zadecydowali, żeby odnowić moje leczenie już u innego ortodonty i na dzień dobry mi powiedział, że jest w szoku, ze tak młoda dziewczyna jest już tak chora... Moje leczenie kosztuję dużo, stać nas, ale ja nie chcę żeby rodzice musieli na mnie tyle pieniędzy wydawać... mam jeszcze wadę zgryzu będę nosić aparat, który również pomoże mi z ta paradontozą, ale boję się tego wszystkiego.

Autor:xxx
24.3.2011, 23:47
Kurde ja mam 17 lat i tez bałem się dentysty ( własna głupota ) Boje sie że mam Paradontoze bo objawy co mówicie mam podobne czyli kamień na zębach tylnich w sumie mało ale jest .. ogólnie jak mam tą paradontoze i nieuda jej się zatrzymać to za ile lat bd mi wypadały zęby??

Autor:
9.7.2011, 13:36
hej.. moj chlopak ma podobne objawy o ktorych tu piszecie.. i mam pytanie czy ja moge sie jakos od niego zarazic paradontoza ? np poprzez calowanie ??

Autor:Maryla
3.8.2011, 18:57
Proszę przeczytać dokładnie książkę Józefa Słoneckiego Pt Zdrowie na własne życzenie oraz mikstura oczyszczająca przeciw chorobom XXI wieku. Adres internetowy xxxłone i zdecydować czy naturalnym, ale długotrwałym procesem da się odwrócić proces chorobowy, Mnie pomaga już od sześciu lat.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

• Gabinety
  • Forum
  • Hmm... niestety nie pomogę, bo wyiksowało adres strony. Czyli jednak nie można zamieszczać adresów :) Jeszcze tylko raz spróbuję w okrojony sposób: xxxtop Pozdrawiam...(więcej)
  • Proszę przeczytać dokładnie książkę Józefa Słoneckiego Pt Zdrowie na własne życzenie oraz mikstura oczyszczająca przeciw chorobom XXI wieku. Adres internetowy xxxłone i zdecydować czy ...(więcej)
  • jak leczyć parodentoze...(więcej)
  • pije piwo palę cienkie papierosy , chodziłam do wielu stomatologów ...jeden z nich powiedział mi szczerą prawdę ; jeszcze nikt nie wynalazł na świecie leku na paradontoze.......(więcej)
  • mam taki problem jakieś pół roku temu bolało mnie dziąsło przy ostatnim zebie na dole, poszłam do lekarza powiedziała ze to stan zapalny podobny do paradontozy przepisała masc, i tyle, no i n...(więcej)
  • leczę paradontozę już 31 lat- dotąd mialam 30 zebów, 5 lat temu wykonano szynowania górnego łuku - co ustabilizowalo chwiejącą się 1 lewą. Po 5 latach - nastąpił zanik kości, taki, że ...(więcej)
  • Hej! Mam taki problem niedawno okazało się, że mam paradontozę. Wcześniej chorowałam na grzybicę jamy ustnej. Znalazłam na stronie grzybica.waw.pl informacje o grzybicy i stosowałam się do r...(więcej)
  • Lekarz dał mi chyba wyrok stwierdził paradontozę, ja tego nie odziedziczyłam bo nikt w rodzinie tego nie miał i ogólnie dbam o zęby. A wiec jaka może być tego przyczyna?...(więcej)
  • Witam. Przez przypadek trafiłem na to forum i postanowiłem się więcej dowiedzieć na temat paradontozy. Czy są jakieś sposoby na pozbycie się jej? Powiedzcie mi proszę coś więcej...(więcej)
  • Jak widać nikt nie udzielił odpowiedzi na stawiane tu pytania . Z mojego diswiadczenia moge powiedziec że jedynie dbałość o zęby od małego jest receptą na tę przypadłośc . A konkretnie : ...(więcej)